Novi Sad
06.03.2015.
15:10 > 15:16
Uprkos značajnom napretku, ekonomska neravnopravnost žena još uvek se nalazi u samom korenu svih oblika kršenja prava žena na osnovu pola, njihovog bračnog i porodičnog statusa i materinstva, zaključak je Pokrajinskog ombudsmana povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.
  • Sta rekoste???

    09.03.2015 22:00
    Drzava nasa :D
    Mene je poslodavac prijavio i sve resio ali zato mi je sve zakukuljio i zamumuljio i tako da sam od jednog ugovora na neodredjeno imala 5 na odredjeno.
  • 07.03.2015 10:30
    Posto sam zaposlena u drzavnoj firmi, vidim samo trudnice zasticene ko bele medvede, koje na svaki moguci nacin koriste zakon, koji se u ovom sektoru postuje, i beskrajno zloupotrebljava. Ne znam ni jednu koja je radila jedan jedini dan, od dana zaceca. Ispadne trudnoca najbolesnije stanje na svetu. Tako da - ni same se bas ne pokazu postene, kad imaju za to sansu. Pravda je negde izmedju, u nekim uredjenijim drzavama.
  • ?

    07.03.2015 05:33
    Trudnici
    Ako ce inspekcije (razne) da podizu natalitet...
    Ne mozete ni da zamislite koliku je papirologiju Drzava propisala da bi (valjda)podstakla natalitet! Ukljucujuci beskrajna cekanja u beskrajnim redovima u socijalnom!I to poslodavac ili neko koga ce ON da plati za te poslove.
    Govorim naravno o malim preduzetnicima koima i ja pripadam,i IZVRSAVAM SVE OBAVEZE prema porodilji.
    Po koju cenu znamo ja i ostali sitniji poslodavci.
    Pozdrav svim novim i "starim" mamama.
  • @ali pored te

    06.03.2015 22:38
    javi se opet sa ovim recima
    Kad ti neko ženskog roda iz familije ostane bez posla kad zatrudni ili na dan porodjaja
    Promašio/la si temu
  • sve

    06.03.2015 18:11
    sve
    Sve nas diskriminisu. I muskarce i zene. Radimo prekovremeno, pod stresom, bez prava na bolovanje, zakonski godisnji odmor, slobodne dane za praznike, za tepsiju ribe... A trudnice da ne pominjem.
  • 06.03.2015 17:43
    ali pored te ravnopravnosti
    Ravnopravnost i u odgovornosti...
    I kaznjavanje podmuklosti i manipulacija na razne nacine...
  • Шогор

    06.03.2015 15:41
    Ајмо срБска браћо, да се скупимо да покажемо наше поштовање према женама. Када смо могли да се скупљамо због Прајда или неког политичара и ломимо све живо, ваљда можемо и за баке, мајке, сестре, жене, ћерке. Ах да, ту вас нема никад.
  • Trudnica

    06.03.2015 15:30
    Tacno je
    Ne smem ni da napisem sta sam dozivela od svog poslodavca na bolovanju, iz straha da ne ostanem bez posla, kad se vratim, ali tacno je, totalno smo obespravljene, a tolike price o natalitetu.Pa ako je natalitet razvojna strategija zemlje Srbije, zasto se onda vlast i svi lokalni nivoi, ukljucujuci i finansijsku inspekciju i inspekciju rada ne potrude da to i prakticno podrze.O nekim naknadama i pomocima da ne govorim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna